Ideje új kalandoknak

 2008.09.17. 01:12

Hétfőn hivatalosan is elkezdődött az új tekes tanév. Tárgyalási szempontból zsúfolt délelőtt sikeredett:

Reggel Illés Csabával találkozó. Múlt héten úgy beszéltük meg, hogy ez egy ismerkedős első randi lesz - ehhez képest elég feszült hangulatú, már-már hivatalos tárgyalás lett belőle. Jelenka + Future Fm képviselője is megjelent, de csak díszítőelemként bólogottak néha az Illés által diktált ritmusra. Udvarias tapogatózás után - kiderült, hogy nem fogok fegyelmet tartani a renitens ötödik emeletiek között - előálltam a javaslattal: átadás- átvétel, közben békés egymás mellett élés, kevesebb beleszólással, a végén pénzbenii kompenzálás, ha különbség van az átadott és az átvett cuccok között. Ezután derült égből villámcsapásként Illés bemondta a kulcsmondatot: nem muszáj itt lakni a szakkollégiumoknak. Ezután kissé morcosabban zajlott a traccsolás. Az látszik, hogy annyira sem lesz engedékeny, mint tavaly. Ha az egyetemtől nem lesz hátszelünk, nem sok minden fog változni. És akkor még a hatóságokat, úgy mint ántsz, tűzoltók is kezelni kell. Jó kis év lesz.  

Féldélben Jámbor Imre rektor-helyettesnél jártam bemutatkozó látogatáson, a pesti campus előkészítésről beszélt, szerinte a kollégiumok készülő új működési szabályzatába kellene úgy bekerülnünk, hogy az védje a jogainkat. Oké, próbáljuk meg. Aztán a kiharcolt jogainkkal élni is kell. Ha ügyesek vagyunk, az egyetemi hátszél összejöhet. A campusnak lesz egy főnöke, az fog a kollégiumi ügyekkel foglalkozni januártól, a dékánokat mentesítik ettől az ügytől.

Utána beugrottam Hofmeister dékánhoz, aki örült nekem, bár akkor még nem tudta, hogy most nem a fogyasztókról fogunk beszélgetni, hanem a TEK-ről. Jól láthatóan tele van a hócipője a piszlicsáré kollégiumi ügyekkel, vaszeg ledobja magáról ezt a nyűgöt még január előtt. Jó lenne idejében tudni, hova.

Este KOB, a nyári tábori problématérkép - ötletbörze - projektesítés - naptár-összeállítás programsorozatból eljutottunk a harmadik lépésig, az elkövetkező hetekben kiderül, hogy sikerül-e végigvinni, lesznek-e az ötletekből valóban megvalósított projektek.

Rájöttem, hogy ha a tekes kedd intézményét meg akarom védeni/fel akarom éleszteni, márpedig igen, akkor nagyobb energiákat kell mozgósítani. Nem lesz egyszerű. Szakmai Tanáccsal sokat kell erről (is) beszélni.

Kedden - curlingezés közben, már ha ez bárkinek érdekes, nekem nagyon - találkoztam egy volt főiskolás tanítványommal, aki a West Balkánnal közösen egy oktatási-kulturális-vendéglátó központot hoz létre a VIII. kerületben. Rájöttünk, hogy lenne, miről beszélgetni ennek kapcsán, jövő héten - curling után - részletesebben elmeséljük egymásnak az elképzeléseinket.

Címkék: épület kob tek kedd

A bejegyzés trackback címe:

https://tek-igazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr62667149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása